sila klik untuk kehidupan lebih bahagia

Rabu, 4 Ogos 2010

Interesting place in Kuala Lumpur - Jom jalan di KL

Untuk memenuhi permintaan seorang kawan blogger dari luar, pakcik review sikit tempat yang menarik di Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur memang banyak tempat yang menarik. Antara tempat yang wajib dilawati aialah KL Tower, KLCC, Putrajaya,Dataran Merdeka, Bukit Tunku, Tasik Perdana, Mid Valley Megamall dan I-City di Shah Alam.

walaupun ada org cakap "KL ni bukan besar mana", namun untuk melawat tempat2 menarik di KL memang tidak cukup seminggu.

Mak Khairuddin - video apa?Sekarang ni ramai org memperkatakan fasal video mak khairuddin, mak kiut, mak sempoi dan mcm2 lagi.

So pakcik pun try la bukak dlm youtube. Pergh... betul la sempoi emak ni. hits dia punye video. siap ada 3 siri lagi.

Buat2 pesanan utk anak dlm youtube lagi. hehe. lepas tu pakcik pun fikir mcm apa yg org lain fikir, sapa khairuddin ni?

Jika pelajar sekolah dibenar berkahwin, selesaikah masalah pembuangan bayi?

Dulu sekolah ibu mengandung, kini kerajaan negeri Melaka menggalakkan pula ibubapa membenarkan pelaja2 sekolah berkahwin demi mengelakkan gejala buang bayi.

Saranan itu turut "direstui' Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) dengan memberi kebenaran nikah kepada pelajar lelaki bawah 18 tahun, pelajar perempuan pula bawah 16 tahun.

"kalau ada pelajar tidak boleh tahan, tolong jangan berzina, minta kebenaran jumpa mufti, kita akan benarkan" kata Ali Rustam.

Pendapat pakcik pula, perkahwinan usia muda, dengan nafkah yang masih ditanggung ibubapa, kelak boleh mengundang masalah lain pula.

Barang Lama di karnival jualan murah - Pengguna Perlu Berwaspada

Sempena bulan Ramadhan ni, semestinya kita membeli belah untuk persiapan Aidilfitri. Namun tahukah kita ada segelintir peniaga yang menjual barangan lama sebagai barangan baru?

Kes-kes sebegini banyak terjadi ketika karnival jualan murah.

So lebih baik kita berwaspada dan meneliti barangan yang kita beli itu. Pada pakcik, kalau barangan lama tu masih elok dan baik, pakcik tidak kisah ianya lama atau baru..

Bekas ADUN Maut Ditembak


Bekas Adun Mati ditembak

Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan Permatang, Selangor, Datuk Abdul Aziz Mohd. Noh, 64, dan bekas pembantu peribadinya, Siti Rohana Ismat, 43, ditemui mati dengan kesan tembakan di kepala masing-masing.

Mayat keduanya ditemui di dalam sebuah kereta di kilometer 455.7, Lebuh Raya Utara Selatan.

Mayat Rohana mempunyai 2 kesan tembakan dan Abdul Aziz 1 kesan tembakan di kepala. Polis mengesahkan turut menemui pistol revolver .38 milik Abdul Aziz yang dipercayai digunakan dlm kes ini.

Pakcik belum dapat maklumat lanjut, tapi tembakan tu mungkin dilepaskan dari dalam kereta mangsa sendiri.