sila klik untuk kehidupan lebih bahagia

Selasa, 24 Ogos 2010

Bapa mangsa mercun direman

Bapa kepada kanak2 yang maut akibat letupan stor mercun ditahan reman hari ini. Ayub Abd Rahman, 29, ditahan reman 3 hari untuk membantu siasatan. Perintah itu dikeluarkan oleh Pendaftar Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu, Mohd Erman Che Mat.

Imbas kembali dalam kejadian letupan stor mercun itu, kejadian kelmarin itu telah menyebabkan anaknya, Khairul Arif maut dan mayatnya tersangkut di atas pokok setinggi 15 meter. Dua mangsa lain ialah Modh Asrizan Muda, 22, dan Mazlan Abdullah, 29. Kedua-dua mangsa masih dirawat di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HNSZ).

Kes itu akan disiasat mengikut Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 8 Akta Bahan Letupan 1957 yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman penjara sehingga tujuh tahun dan denda tidak lebih RM10,000.

Diskaun Servis Kereta


Seringkali bila tiba musim perayaan, cakap tentang balik kampung, servis kenderaan menjadi satu kewajipan dan yang menggembirakan, para pengeluar kenderaan ada menyediakan diskaun servis kereta.Bayangkan jika kenderaan yang tidak diservis, tiba-tiba buat hal di lebuhraya, alamatnya lambat lah sampai.

Proton memberi diskaun 50 peratus untuk upah tenaga kerja sempena hari raya ini. Promosi diskaun ini bermula Selasa lepas hingga 1 Syawal ini.

Honda pula memberi diskaun untuk kenderaan honda yang diservis dari 1 Julai hingga 30 September.

Hyundai pula mengadakan promosi dari Jumaat yang lalu hingga 1 Syawal.

Justeru, pakcik harap para pemilik kenderaan mengambil kesempatan menyelenggara kenderaan mereka.

"BIAR MURAH, TAPI SELAMAT"