sila klik untuk kehidupan lebih bahagia

Sabtu, 14 Ogos 2010

Talian Remaja Hamil Melaka

Sekarang ni, hari2 ini kita dikejutkan dgn penemuan bayi2 yang dibuang oleh ibubapa masing2. Amat malang kerana sebahagian besar bayi yang ditemui, sudah tidak bernyawa lagi.

Justeru, kerajaan negeri Melaka mengambil tindakan menyediakan talian bebas tol untuk remaja hamil luar nikah. talian ni diwujudkan untuk menyediakan khidmat nasihat.

Remaja yang hamil luar nikah tidak perlu malu untuk menghubungi talian ini kerana segala maklumat adalah sulit dan dirahsiakan.

06-2333 333

Saksi utama kes Norman dan Memey

Saksi utama kes khalwat pelakon Norman Hakim dan Memey Suhaiza telah memberi keterangan di mahkamah. Muhamad Yusri Abd. Razak, 55, seorang pereka dalaman mengaku bahawa dia yang membuat aduan perbuatan mungkar itu kepada JAIS.
Muhamad Yusri yang bekerja di pejabat bersebelahan pejabat Norman berkata ketika disoal Pendakwa Syarie,

"Selama 8 bulan, setiap hari saya melihat Memey membawa bantal dan tilam ke pejabat Norman"

"Bagaimanapun niat untuk membuat aduan tersebut saya abaikan disebabkan bekas isterin Norman, Abby Abadi sedang sarat mengandung ketika itu."

Muhamad Yusri berkata walaupun mempunyai hubungan rapat dengan keluarga Norman, beliau sanggup datang memberi keterangan di makhamah setelah melihat banyak pembohongan selama ini.

Berita terkini - Wanita jelita kahwin 6

Tak tau la apa sudah jadi pada dunia sekarang..
Seorang wanita cantik telah bersuami 6 org dlm 1 masa demi mengaut harta sang suami.
Wanita licik ini berkenalan dengan mangsanya di iPod dan Facebook. Terpikat dengan kejelitaan serta kata2 manis daripada wanita itu, mangsa2 telah mengahwini si penipu dan tidak mendaftarkan perkahwinan atas permintaan wanita itu

Berita terkini, isu terbaru - Kesesakan luar biasa di Kuala Lumpur dan Lembah Kelang

Kesesakan jalanraya merupakan 1 lumrah di Kuala Lumpur dan Lembah Kelang.
Kesesakan ini terjadi di waktu puncak iaitu pagi dan petang. Tapi apa yang pakcik alami semalam merupakan antara kesesakan luarbiasa. Kesemua jalan2 utama di Lembah Kelang mengalami kebanjiran kenderaan yang entah berapa kali ganda. Tempoh untuk ke satu2 destinasi mengambil masa yang begitu panjang. Bayangkan saja perjalanan pakcik dari tempat kerja di subang ke Cheras memekan masa 4 jam!! Nasib baik puasa jadi bertambah la kesabaran pakcik.. hehe